UREĐAJ ZA USITNJAVANJE LEDA
P20160830A
Autor: MARIN POROPAT
Led za pripremu koktela je otprilike pola
količine koktela.
Ako led nije ispravno pripremljen, cijeli koktel je uništen.
Odgovarajućom pripremom leda omogućavamo sporije
otapanje, bolje rashlađivanje i produženo uživanje u piću. To
znaju najbolji barmeni i zato koriste razne tehnike
ručne obrade leda kako bi mušterijama pružili
najbolje.
1 Problem koji se pojavljuje kod poznatih uređaja je način,
veličina i oblik usitnjavanja leda za koktele.
Poznati uređaju usitnjavaju led drobljenjem
ili grebanjem te je konačni rezultat mrvljeni led sitne granulacije koji se
prebrzo otapa u pićima, pa tako djeluje piće na način da ga razvodnjuje i
mijenja mu prvobitni okus. Ovim uređajem ćemo postići izradu komadića leda
odgovarajuće granulacije i veličine koji će se sporije otapati, a time duže
djelovati rashladno na piće i neće mijenjati okus pića zbog otapanja i razvodnjavanja.
Uređaj se postavlja i direktno koristi u ugostiteljskim objektima
Uređaj za usitnjavanja leda rješava tehnički problem
usitnjavanja leda različite granulacije koji će se sporije otapati i duže
rashlađivati piće konstrukcijom uređaja koji obuhvaća sve procese potrebne za
izradu, pohranjivanje i doziranje takvog tipa leda za upotrebu u ugostiteljskom
objektu prilikom pripreme pića i koktela. Sastoji se od radnog stola na kojeg
je instaliran mlinac sa reduktorom brzine i spiralnim vijkom, pogonjen pogonskim
motorom, a sadrži otvor za ubacivanje leda u koji se ubacuje led koji prolazi
kroz mlinac gdje se bez noža i sita usitnjava na raznovrsnu granulaciju, te
usitnjen prolazi kroz izlazni kanal i pohranjuje se u spremnik usitnjenog leda,
obrađen i spreman za pripremu pića i koktela u barovima.
NUDI SE
PROIZVOD
|